maanantai 9. toukokuuta 2011

Sääennuste meni pieleen - Moskovassa aurinkoista

Venäjällä juhlitaan tänään Voitonpäivää. Aloitin juhlinnan nyt aamulla katsomassa paraatin telkkarista. Paraati oli Punaisella torilla ja siihen osallistui 20 000 sotilasta ja yli 100 kulkuneuvoa. Kieltämättä vaikuttavaa katsottavaa. Yleisössä istuivat tietysti Medvedev ja Putin. Telkkari oli hyvä vaihtoehto paraatin seuraamiselle, koska keskustassa tavalliset ihmiset eivät päässeet Punaisen torin lähelle.

Moskovaan luvattiin muuten täksi päiväksi sadetta, mutta eihän Voitonpäivänä voi sataa. Niinpä sadepilvet hajotettiin kemikaaleilla ja nyt kaupungissa paistaa aurinko. Kovin lämpimiin lukemiin ei silti päästä, mutta kaikkea ei kai voi saada aikaan kemikaaleillakaan.

Tässäpä hieman kuvia lauantailta. Kävimme silloin Jennin, Alexandran ja hänen kavereidensa kanssa Lumierin veljesten mukaan nimetyssä valokuvagalleriassa. Esillä oli kaksi näyttelyä, toinen kosmonauteista ja toinen 1990-luvun ihmisistä ja tapahtumista.

Museo sijaitsi Moskovan keskustassa olevalla saarella, entisessä suklaatehtaassa, jonka nimi on Punainen lokakuu. Napsin vähän kuvia museon ympäristöstä.

Punaista tiiltä.

Tupakointi kielletty.

Tupakkapaikka. Noin 5 metrin päässä kielletty-kyltistä.

Ravintolan tyypit tauolla.

Valokuvanäyttelyssä.

Galleriavisiitin aikaan käynnissä oli myös Voitonpäivän paraatin
harjoitus. Onnekas sattuma, että bongasin harjoituslennolla
olleet helikopterit. Kuvassa näkyy pala Pietari Suuren muistomerkkiä.

Lauantai-illalla menin Suomi-fani Julian järjestelmään kansainväliseen illanviettoon. Paikalla oli suurimmaksi osaksi venäläisiä ja vain muutama ulkomaalainen. Pystyin käymään mielenkiintoisia keskusteluja venäjäksi ja olin taas siitä ihan yllättänyt. Oon huomannut, että kielitaitoni on jotenkin parempi sellaisessa seurassa, jossa on lähinnä venäläisiä verrattuna siihen, kun puhun ulkomaalaisten kanssa venäjää.

Pippaloissa oli ensinnäkin hulluna syötävää tarjolla. Julia oli kavereidensa kanssa nähnyt todella paljon vaivaa. Lisäksi hän oli valmistellut leikkejä ja ohjelmaa.

Ilmapalloleikki. Pallojen sisällä oli lappuja, joista paljastui
joko tehtävä (esimerkiksi kerro itsestäsi) tai numero,
jolla sai palkinnon. Mä voitin paljon palkintoja: hienon
metro-t-paidan, suklaata ja lasinalusia. 

Coktail-tikkuja. Kasvisversiona, koska illan emäntä Julia on kasvissyöjä.

Ruokaa oli riittävästi ja paljon jäi syömättä. 

Toinen ilmapalloleikki. Kaikille vieraille oli oma pallo, jossa oli kuvailtu
jotenkin vierasta. Mä olin "My favourite blonde girl." :D

Vieraiden nimet oli kirjoitettu palloon.

Illan viimeinen ohjelmanumero oli matruskojen maalaaminen.
Teemana oli Voitonpäivä, Mun tekeleistä tuli niin rumia, että en viitsi
julkaista niistä kuvaa. :D

Yksi venäläinen tyttö muuten kertoi bileissä periaatteestaan: "Jos huoneessa on mies, naisen ei koskaan pitäisi kaataa alkoholia." Tämä periaate taisi sitten toteutuakin varsin hyvin, olihan paikalla entinen baarimikko-poika.

Bileistä ilta jatkui OGIin, jossa tulikin sitten oltua aamuun asti. Tämän seurauksena menin eilen nukkumaan aamulla klo 07 ja heräsin illalla klo 19, eli perus 12 tunnin yöunet. Ja uudestaan menin nukkumaan noin kello 01. Sellaista se on elämä asuntolassa, joka sulkee julmasti ovensa koko yöksi.

Tänään ohjelmassa on hengailua, Suomen peli ja illalla ilotulitus. Kivaa maanantaita! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti