maanantai 2. toukokuuta 2011

Kommunisteja ja korkokenkiä






Vapusta on selvitty ja tässä kuvasatoa eiliseltä kommunistien vappumarssilta. Kulkue alkoi Oktjabarskajan eli lokakuun aukiolta ja kulki läpi Moskovan Vallankumouksen aukiolle. Kaiken kaikkiaan marssi taisi kestää reilun tunnin. Matkaa on vaikea arvioida, koska etenimme aika verkkaisesti. Kuvailin myös vähän videopätkiä ja yhdistelin ne tuollaiseksi videokoosteeksi.



Oktjabarskajan aukiolla.

Kulkue alkoi aukiolta, jossa on Leninin patsas. 


Kulkuetta oli valvomassa todella paljon virkavaltaa, jos jonkin sortin sotilasta ja vartijaa. Yhdessä kohtaa videota näkyykin, kun sotilaat marssivat tienreunaa. Kulkue sujui rauhallisesti, ja suurin osa osanottajista taisi olla jo eläkeiässä. Poliisilla ei siis tainnut olla muuta hommaa kuin seurata tilannetta.

Suuri osa sotilaista vaikutti todella nuorilta. Heillä ei ollut ollenkaan ryhtiä, vaan he valuivat kohti maata ja olivat varsin löysän oloisia. Kaiken lisäksi monella oli aivan liian iso takki, johon pieni sotilasparka näytti hukkuvan. Eivätkä sotilaat edes yrittäneet näyttää kiinnostuneilta, vaan he tuijottivat kulkuetta pitkästyneitä. Sotilaita ja poliiseja oli toki erilaisia, vaatteista päätellen. Ylemmän tason virkavalta oli pätevämmän oloista kuin nuoret sotilaspojat.


Virkavaltaa.

Korkkarit jalassa. 


Sotilasmuuri. 


Kommarimummot.
Paikalla oli paljon valokuvaajia, ja mä sulauduin joukkoon pelottavan hyvin. Yksi mies nimittäin tuli kysymään multa, missä sanomalehdessä työskentelen. Vastasin vaan, että Ja net iz gazeti eli en ole sanomalehdestä. :D

Tässä marssii kommunistipuolueen Moskovan alueen komitea.

Päivän väri oli punainen.

Kulkueen edessä ihmiset kantoivat Leninin ja Stalinin kuvia.
Taustalla näkyy Kristus Vapahtajan katedraali.


Kulkue ohitti Kremlin ja Moskovan ydinkeskustan. 

Tässä ollaan Venäjän parlamentin eli duuman edessä.


Näin myös Putinin ja Medvedevin. 

Puhetta pitää kommunistipuolueen johtohahmo Gennadi Zjuganov.
Hän on ollut ehdolla presidentinvaaleissa. Vuonna 2008
Medvedviä vastaan Zjuganov sai reilun 17 prosentin kannatuksen.

Osa keskustan kaduista oli suljettu liikenteeltä.

Illalla oltiin Andersin luona etkoilemassa. Etkoilla oli minä, Jenni, Suomi-fani Jaroslav, Anders ja Andersin kollega Jon. Kaksi suomalaista, kaksi ruotsalaista ja yksi venäläinen siis. :) Puhuttiin pääasiassa venäjää. Hauskat pikkuetkot, jonka jälkeen suomalaiset ja ruotsalaiset lähtivät tanssimaan Masterskaja-nimiseen klubiin. Voin suositella, tanssilattialla oli hikinen meininki. :) Eikä tarvinnut olla seiskaan asti ulkona, koska Anders oli armelias ja majoitti mut ja Jennin.

Sellainen oli siis mun Moskova-vappu. :) Palataan!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti