perjantai 6. toukokuuta 2011

Bongauspäivät - kiikarissa nauhoja ja solttuja

Moi!

Keskiviikkona ja torstaina Moskovassa oli superhelle tai ainakin yli 20 astetta, tänään koleampaa. Eilen lähdettiin Jennin kanssa guljailemaan kohti keskustaa. Aateltiin vain nopsaan talsia keskustan ostoskeskukseen, mutta kuinkas sitten kävikään. Kaivoin kameran laukusta ja se oli taas menoa.


Asbuka Vkusa, lähin kauppani on porvarikauppa. Täältä saa Valion rahkaa
ja luonnonjogurttia. Tarjolla on myös japanilaisia mandariineja
huokeaan 3600 ruplan eli noin 90 euron kilohintaan.
Asuntolani sijaitsee kaupan takana.

Kuvassa näkyy lähi-Teremokkini eli blinikioski. Jos ostan blinin katukioskista,
valitsen yleensä juustoblinin. Se maksaa muistaakseni alle 60 ruplaa eli
noin 1,5 euroa.

Kesäinen sää sai mut lähes lapsenomaiselle tuulelle. Maailma on täynnä kaikkea kiinnostavaa ja pitihän sitä luonnon ihmeistä napsia kuvia. Tuttujen reittien sijaan valitsimme uusia ja lyhyt kävely muuttuikin vähän pidemmäksi. Kävely huipentui puistojätskeihin. :)


Tulppaanit kukkivat.

Kristus Vapahtajan katedraali. Huomatkaa sillalla olevat punaiset,
keltaiset ja oranssit liput. Kaupunki on puettu juhla-asuun
tulevan Voitonpäivän kunniaksi.
Punaisella torilla oli taas Voitonpäivän paraatin harjoitus. Satuttiin paikalle,
kun sotilaita kuljetettiin busseilla torin laidalle. Kulkuvälineenä
oli koulubussit. Bongailtiin ihan fiiliksissä sotilaita
ja osa heistä vilkutteli busseista meille. ;)

Sotilaita ja yksi Stalinin pilvenpiirtäjistä. Talossa on asuntoja.
Katujen varsille oli muuten tuotu bajamajoja sotilaita varten. 

Tänään oli erityisen hyvä päivä, sillä kahden viikon tauon jälkeen näimme vihdoin Alexandraa. Hän oli pari viikkoa Sveitsissä ja palasi vihdoin Moskovaan. Nyt hänellä on kylässä kolme kaveria, mahtavan oloisia tyyppejä. Huomenna on tarkoitus lähteä sveitsiläisten kanssa Moskovan yöelämään. :)

Tapaamisen jälkeen käytiin Jennin kanssa vähän shoppailemassa. Löydettiin kauppakeskus, jossa on poisto/alemyymälöitä. Löysin kahdet kivat kengät. Oikeasti niille oli tosi suuri tarve. No ainakin tennareille. :)


Korkkikset noin 25 euroa. 

Rusetteja. 

"Lyhyitä" kävelyjä varten tennarit, noin 15 euroa.
Vetskari oli kiva yksityiskohta. 

Kun oltiin Jennin kanssa palaamassa asuntolalle, alettiin bongailla Yrjön nauhoja. Kyseessä on siis oranssimusta nauha, jota venäläiset pitävät Voitonpäivän kunniaksi.

Heitin vitsillä, että otetaan kisa - kumpi saa ensin 100 nauhaa täyteen. Nauhoja näkee etenkin autoissa, niiden antenneissa ja peileissä. Ihmiset sitovat nauhoja laukkuun, taskuun, takin rintapieleen. Reilun kilometrin kävelymatkalla bongasimme ainakin 50 nauhaa. Yllättävän koukuttavaa tuollainen bongailu. :)

No ettei elämä olisi liian kivaa, niin siitepölyallergia tekee elämästä nihkeää. Ehkäpä pian luovutan ja ostan apteekista sellaisia allergialääkkeitä, joita syödessä ei saa ajaa autoa. Tuttu ja turvallinen Zyrtec oli taas kerran väärä valinta.

Parhaillaan kuuntelen Leijonien peliä Radio Suomen kautta. Leijonat voittoon! :) Kivaa viikonloppua! 

2 kommenttia:

  1. Hauskaa viikonloppua myös sulle! Tartten sitte tuon alekauppakeskuksen tiedot syksyä ajatellen! Vois suunnitella jotain yhteisiä vkonloppureissuja, esim Kazan olis kova. :)

    VastaaPoista
  2. Kauppakeskus on Leninski Prospektin metroasemalla, oranssi linja. Siellä on sellainen moderni Gagarinski-kauppakeskus ja toi alepaikka on sen vieressä.
    Reissailu ois kivaa! :)

    VastaaPoista