sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Täydellinen viikonloppu


Gorkin puistossa. Kukkivien sireenin tuoksu on huumaava.

Viikonloppuun mahtui musiikkitrollikalla ajelua, kahdesti sushia, uusia tuttavuuksia ja tanssimista aamuun asti. Ajoimme taksilla Moskovan öisillä kaduilla ja ihailimme Kremlin valoja. Täydellinen Moskova-viikonloppu.

Olen jo alkanut hyvästellä kaupunkia. Kun kuljen kaduilla, katselen paikkoja ja mietin, mitä kaikkea tulen kaipaamaan.  Ihmisiä, joista on tullut hyviä ystäviäni. Katukioskeja, joista voi napata mukaansa vaikkapa blinin. Tykkään alikulkutunneleiden kojuista, joista voi ostaa mitä tahansa. Kaupunki on täynnä toinen toistaan kiinnostavampia ravintoloita ja baareja, puistoja... Moskova on täynnä mahdollisuuksia ja juuri niitä rajattomia mahdollisuuksia tulen varmasti kaipaamaan.

Toisaalta tahtoisin jo kaivaa matkalaukun kaapista ja alkaa pakata. Mitä lähemmäksi kotiinpaluu tulee, sitä malttamattomammaksi tulen. Vaihdan ilomielin katukioskion blinit siihen, että saan kolmen kuukauden ajan hengata tärkeiden ihmisten seurassa. Ohhoh, menipäs herkäksi.

Tässä vähän kuvia eiliseltä. Tapasin kaveriani Ninaa ja kävimme ajalemassa musiikkitrollikalla.

Sininessä trollikassa esiintyivät eilen isä ja poika.
Yhdessä laulussa laulettiin ruotsalaisista ja sen jälkeen puhuttiin jääkiekosta.
Kun kävi ilmi, että trollikassa on yksi ruotsalainen, koko bussi remahti nauruun.
No kaikki paitsi se ruotsalainen, joka vain hymyili vaivautuneesti.

Polina, Nina ja minä.

Trollikka-ajelun jälkeen guljailin kaupungilla ja löysin
mosaiikilla päällystetyn seinän.

Aivan Uuden Arbatin kupeessa oli vähän rähjäinen kerrostalo.
Hetki tämän kuvan ottamisen jälkeen kulman takaa tuli vartija,
joka ihmetteli mitä olen tekemässä. "No valokuvailen."

Trollikka-ajelun jälkeen guljailin aurinkoisilla kaduilla, ja sitten treffasin Leenaa ja hänen suomalaista kaveriaan. Käytiin syömässä sushia. Neljä kuukautta Moskovassa ovat tehneet tehtävänsä. Inhoni sushin (merilevän) muka kalaista makua kohtaan on muuttumassa hienoiseksi ihastukseksi.


Avokadorullia ja jotain kasvisjuttuja. 

Makoisa limonaadi. 

Ilta päättyi spontaanisti Proekt Ogin kautta Masterskajan tanssilattialle. Hiki virtasi ja dj oli ihan paras. Kävin toivomassa Musea ja toiveeni toteutui noin viiden minuutin sisällä. Musea Masterskajan tanssilattialla, siitä ei biletysyö paremmaksi muutu. Näihin tunnelmiin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti