sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Aito venäläinen

Privet!

Eilen juhlittiin Annin kolmekymppisiä. Etkoiltiin Annin asuntolassa Leninski Prospektilla.


Annin synttäreille lähdössä.




Asukuvia asuntolan käytävässä.

Annin synttäreitä oli juhlimassa Eini, Tarik, kämppikseni Jenni sekä venäläistytöt Sveta ja Victoria. He ovat aivan mahtavia tyttöjä, vitsikkäitä ja räväköitä. Tytöt työskentelevät joogan kääntäjinä. Joogatunnit ovat siis englanniksi ja tytöt kääntävät ohjaajan ohjeet venäjäksi - hengitä sisään, hengitä ulos. :)

Oli hauska huomata, että ymmärsin Svetan ja Victorian läpänheittoa ja pystyin jopa vitsailemaan takaisin venäjäksi. :) He myös nimittivät minua aidoksi venäläiseksi tytöksi. En ole aivan varma, miksi ansaitsin kyseisen tunnustuksen. :)

Bileissä, minä, Tarik, Eini, Anni, Jenni ja etualalla Sveta ja Victoria.

Tarjolla oli feta- ja tabbouleh-salaattia.



Herkullinen mansikkakermakakku.

Anni oli tehnyt herkullista syötävää: fetasalaattia ja tabbouleh-salaattia, patonkia, juustoa... Jälkkärinä oli superhyvää kakkua. Venäjällä kakut on muuten tosi edullisia. Kuvan kakku maksoi seitsemisen euroa.

Metrossa. Victoria, Sveta ja Jenni.
Lähdettiin Annin asuntolalta yhdentoista maissa ja mentiin ensin Propagandaan, jossa oli jo bileet käynnissä. Joskus kahden maissa yöllä päätettiin vaihtaa paikkaa ja siirryttiin parin korttelin päähän Projekt OGI:in. Meno oli taattua OGIa, hikistä biletystä. Parhaimmillaan meininki tanssilattialla oli niin villiä, että hyvä kun ei mustelmia tullut.

Mutta kyllä vaan aika tiukille otti aamuseiskaan biletys. Tämä päivä menikin lähinnä nukkuessa.

Tähän viikkoon mahtui synttäreiden lisäksi paljon kaikkea kivaa.

Manikyyrin jälkeen.
Perjantaina hengailin itsekseni. Kävin shoppailemassa ja manikyyrissä. Kauneushoitolan naiset olivat kovin ystävällisiä ja palvelu hyvää. Kun odottelin lakan kuivumista, mulle tarjottiin vielä kahvia ja suklaata. :)

Manikyyrini maksoi 450 ruplaa eli noin 12 euroa. Normihinta oli 500 mutta sain hieman alennuksia.


The Best of Russia valokuvanäyttely

Tiistaina kävin venäläisen Olgan kanssa valokuvanäyttelyssä. The Best of Russia on projekti, johon kuka tahansa on voinut lähettää Venäjästä ottamiaan kuvia. Näyttelyyn oli koottu 365 parasta kuvaa. Yhteensä kuvia lähetettiin projektiin reilut 26 000. Näyttelyssä oli mahtavia kuvia, kauniita, koskettavia, kiinnostavia. Teemat vaihtelivat muodista luontoon, ihmisistä arkkitehtuuriin.

Olgan tapasin ensi kertaa MGU:ssa kolme vuotta sitten. Reilu vuosi sitten Olga oli Tampereella vaihdossa ja silloin törmäsimme sattumalta bileissä.

Munakoisoa ja fetajuustoa.
Keskiviikkona tapasin Andersin ja kävimme lähikuppilassa syömässä. Söin grillattuja munakoisoja, jotka oli täytetty fetalla. Nam!

Torstaina kävimme Jennin, Pablon ja Alexandran kanssa syömässä georialaisessa Mama Nina -ravintolassa. Paikka on aika lähellä asuntolaamme, ehkä noin kilsan päässä. Söin khachapuria, joka on älyttömän hyvä juustolla täytetty leipä. Hinnallakaan sitä ei oltu pilattu: yksi khachapuri maksoi 120 ruplaa eli kolmisen euroa.

Huominen aamuluento on siirretty iltapäivälle. Onneksi, sillä unirytmini on biletyksen takia päälaellaan. Kivaa viikkoa! :)

6 kommenttia:

  1. Varmaan pitää mennä kattoon tuo best of Russia. Missä se oli? Hyvältä näyttää nuo ruuat, ei taida olla vielä mitään ikävä Suomesta vai pitääkö mun tuoda jotain? :)
    Kuulemiin!

    VastaaPoista
  2. Kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa. Se on metroasema Чкаловская, entisessä tehtaassa, ВИНЗАВОД. http://www.winzavod.ru/
    Enpä mä ainakaan vielä mitään aineellista kaipaa Suomesta. :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos mahtavasta synttäriseurasta! Lahjakin on ollut jo ahkerassa käytössä :)

    Anni

    VastaaPoista
  4. Kiitos itsellesi, huippubileet. :) Mutta ei ole ihmistä varten se, että pitää bilettää aamuun asti. Kertakin viikossa on liian usein, pitää ehkä harventaa biletystä. :D

    Ja hyvä, että lahjalle löytyi käyttöä. :)

    VastaaPoista
  5. Karo, unohdit lahjakkaasti kertoa synttäreillä olleen tarjolla myös makkaraa/kinkkua! Täytekakkukuvasta näkyy, että makkaralautanen on melkein tyhjä... Hmm olitkos se sinä, joka ne veti ennen kun muut edes ehtivät pöytään? ;) Heh.

    Näyttää kyllä erittäin hyvältä kaikki venäläinen ruoka ja kuulostaa halvalta! Mitenhän noita munakoiso-fetoja voisi itse tehdä? Oliko munakoisot paistettu pannulla vai uunissa?
    -Maria-

    VastaaPoista
  6. Saattaa olla, että siivu tai pari makkaraa meni shampanskojen lomassa. Noh, Venäjällä kasvissyöjäkin voi antaa himoilleen periksi. ;)

    Aika hyviä safkoja on kyllä tullut syötyä. Yritetään suosia edullisia paikkoja. :) Noi munakoisot oli jotenkin pariloitu ja öljyä niissä ainakin tuntui olevan. Tarkemmin en osaa valmistuksesta sanoa. Sitten siinä oli pestoa kastikkeena. Nam!

    VastaaPoista